Реформування медичної галузі: запровадження обов’язкового медичного страхування - Семенова, А. В. (Право, 2015)
У статті досліджено необхідність створення норми, за якою виключно в законі повинно бути визначено: структуру системи загальнообов’язкового медичного страхування; осіб, які підлягають страхуванню, їх права та обов’язки; страхувальників, їх права та обов’язки; види страхових виплат, умови набуття на них права, порядок здійснення; порядок використання страхових коштів; управління організації та порядок здійснення управління системою загальнообов’язкового медичного страхування. // The article investigates the need to create the norm, which exclusively in the law should be defined: the structure of the system of compulsory health insurance; persons subject to insurance, their rights and obligations; insured, their rights and responsibilities; types of insurance payments, the conditions for acquiring them, the procedure for implementation; the procedure for using insurance funds; Management of the organization and the procedure for managing the system of compulsory medical insurance.
Keywords: реформа системи охорони здоров’я; загальнообов’язкове державне соціальне страхування; загальнообов’язкове державне медичне страхування; законність; умови і порядок здійснення страхування; health reform; compulsory state social insurance; compulsory state medical insurance; legality; conditions and procedure for insurance