Using 3D printing technology to full-scale simulation of the upper respiratory tract - Avrunin, O. G.; Nosova, Ya.; Ibrahim Younouss Abdelhamid; Gryshkov, O.; Glasmacher, B.; Аврунін, О. Г. (IAPGOS, 2019)
Проект «Впровадження швидкого прототипування для моделювання верхніх дихальних шляхів при нормальних та типових патологіях» досліджує актуальну проблему підвищення надійності діагностики та ефективності лікування порушень носового дихання. Розглядаються характеристики та можливості сучасної технології 3D-друку для створення індивідуальних природних анатомічних моделей верхніх дихальних шляхів та визначення їх аеродинамічності. Досліджено характеристики ламінарного шару повітряного потоку в порожнині носа при різних режимах дихання при нормальному та при типових порушеннях носового дихання.
Keywords: Носове дихання; ламінарний повітряний потік; аеродинаміка; 3D моделювання