Метод підвищення радіопоглинальної здатності відбивальних поверхонь і знижєння ЕПР в гігагерцовому діапазоні частот електромагнітних хвиль - Чубукін, О. С.; Донець, Д. С. (ХНУРЕ, 2021)
Було отримано чотиришарове радіопоглинальне покриття з оптимізованими за допомогою генетичного алгоритму оптимізації його складових. А саме: визначено придатні для використання феритні матеріали, їх поєднання, та оптимізована послідовність нанесення шарів з цих матеріалів і товщини кожного з них.
Keywords: Радіопоглинаючі матеріали; Нерезонансні багатошарові радіопоглинаючі покриття; Ефективна площа розсіювання; генетичний алгоритм оптимізації