Програмне забезпечення управління телекомунікаційною мережею: сучасні підходи - Яковенко, К. О. (НТУ «ХПІ», 2024)
Автоматизація процесів управління мережами дозволяє значно зменшити кількість рутинних операцій, знижуючи ймовірність помилок і підвищуючи стабільність інфраструктури. Інструменти для автоматизації, такі як Ansible, Puppet, Chef та інші, надають можливість централізованого управління конфігураціями пристроїв мережі та оптимізації робочих процесів. Автоматизоване управління не лише скорочує час на налаштування та оновлення обладнання, але й дозволяє ефективніше контролювати процеси забезпечення якості, безпеки та стійкості мереж.
Keywords: телекомунікаційна мережа; Ansible