Розроблення автоматизованої системи визначення мінімальної траєкторії руху роботизованої платформи - Ільєнков, Г. О. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – процес навігації мобільних роботизованих платформ у частково або повністю невідомому середовищі. Предмет розробки – методи та засоби автоматизованого планування мінімальної траєкторії руху мобільної платформи з урахуванням статичних і динамічних перешкод. Мета роботи – розробка та покращення програмного забезпечення для мобільної роботизованої платформи, яке забезпечує побудову карти середовища в реальному часі, локалізацію та побудову оптимального маршруту до цілі з обходом перешкод. Методи дослідження – аналіз алгоритмів для визначення траєкторії руху роботизованої платформи. В роботі створена програма для побудування маршруту руху роботизованої платформи, проведено випробування. Розроблене програмне забезпечення може використовуватися на різних підприємствах де є необхідність у використанні роботизованої платформи та автоматизації пошуку шляху для цієї платформи.
Keywords: навігація роботизованих платформ; мобільна платформа; динамічна перешкода