Використання штучного інтелекту в процесі проєктування засобів робототехніки - Демська, Н. П.; Артюх, В. С. (My University, 2023)
Використовуючи можливості штучного інтелекту, генеративний дизайн (ГД) надає можливість досліджувати багато різних концепцій дизайну на основі різних виробничих процедур, матеріалів і початкових форм, щоб забезпечити найбільш прийнятне рішення на ранній стадії проєктування, на відміну від інших методів оптимізації. По суті вони працюють на основі цільової функції (мінімізація маси, максимізація жорсткості) і розрахунків лінійного напруження, завдяки чому досягаються бажані результати. На відміну від алгоритмів топологічної оптимізації алгоритм ГД сам створює декілька варіантів деталей, виходячи із заданих умов.
Keywords: штучна нейронна мережа; засоби робототехніки; генеративний дизайн