Методи машинного навчання для визначення облич на зображеннях - Педич, Д. І. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка метода для створення системи розпізнавання обличчя. Розроблена система буде мати більш гнучкий, швидший та точніший результат роботи з подальшим впровадженням з метою вдосконалення та більш зручнішого і доступного використання. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз існуючих рішень з розпізнавання обличчя на сучасному ринку технологій. Розглянуто принципи роботи, переваги, недоліки, можливі напрямки подальшого розвитку, сфери використання і відповідно розробка системи з використанням методу машинного навчання для визначення облич на зображенні.
Machine Learning Methods for Identifying Faces in Images
Keywords: комп'ютерний зір; технології розпізнавання обличчя; OpenCV; алгоритми машинного навчання; метод Віоли-Джонса