Деякі питання моделювання електричного сигналу м'язів - Прасол, І. В.; Єрошенко, О. А.; Дацок, О. М. (My University, 2021)
Оцінка рухової активності за рівнем біоелектричних потенціалів м'язів при їх поверхневому відведенні широко використовується в біомеханічних та медичних дослідженнях. При цьому визначається як ступінь напруги м'язів, так і характер їх регуляції, відхилення від норми та ступінь поразки. Моделювання електричного сигналу м'язів (ЕСМ), що зв'язує його електричну та механічну активність, пояснює і, певною мірою, уточнює результати експериментальних досліджень, які відображають інформацію про рухову активність м'яза, що міститься у сигналі.
Keywords: м'яз; рухова активность; електричний сигнал м'язів