Бізнес-процеси в стратегічному бізнес-плануванні діяльності підприємств сфери послуг - Кузьменко, О. Б.; Ципліцька, О. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
В статті розкрито сутність та інваріантні елементи бізнес-процесів у сфері послуг. Визначено особливості формування бізнес-процесів підприємств – постачальників послуг. Обґрунтовано доцільність врахування специфіки таких бізнес-процесів для стратегічного бізнес-планування діяльності підприємств, яка зумовлена необхідністю удосконалення організації виробництва, підвищення ресурсоефективності та оптимізації виробничих потужностей у сфері послуг. // In the article the essence and invariant elements of business processes in services are considered. The features of business processes formation of service production companies are determined. The feasibility of such business processes specificity consideration for companies’ strategic business planning which is stipulated by the necessity of production organization improvement, increase of resource efficiency, and production capacities optimization, is substantiated.
Keywords: сфера послуг; управління бізнес-процесами; стратегічне бізнес-планування; ресурсоефективність; services; business process management; strategic business planning; resource efficiency