Аналіз технологій забезпечення комфортного існування у суспільстві осіб з порушенням зору - Юсубов, Є. К.; Сверчков, М. О.; Алмосов, Д. В.; Михайленко, А. С.; Львов, А. А. (ХНУРЕ, 2019)
В роботі розглянуті основні технології забезпечення комфортного існування у суспільстві осіб з порушенням зору, в залежності від сфери життєдіяльності та можливості особи обробляти інформацію. В якості ідеї для подальшої розробки представлені рукавички, сканери яких будуть розташовані на подушках пальцях. Вони будуть сканувати поверхню, обробляти отриману інформацію в додатці після чого текст буде транслюватися в навушниках.
Keywords: особа з особливими потребами; шрифт Брайля; голосовий асистент