Дослідження методів зменшення еквівалентної реверберації в звукозаписі - Удовік, Д. В. (My University, 2022)
Проведено теоретичний аналіз спотворень звукових сигналів в системах звукопідсилення та властивостей приміщень, здійснюючих вплив на поширення звукових сигналів. Розглянуто способи корекції параметрів систем звукопідсилення та озвучення і боротьби зі спотвореннями сигналу. Також розглянуті способи поліпшення акустичних характеристик приміщень. Проведено практичний експеримент з вимірювання характеристик реальної системи озвучення в приміщенні конференц-залу, за результатами якого виконано корегування параметрів системи озвучення. В результаті апробовано метод корекції акустичних характеристик приміщення, що дозволяє швидко виконати оптимізацію системи в заданих умовах роботи.
Keywords: акустичні вимірювання; система озвучення; амплітудно-частотна характеристика; фазо-частотна характеристика