Математичне моделювання та аналіз форм об'єктів у САПР машинобудування - Чопоров, С. В. (ХНУРЕ, 2019)
Дисертацію присвячено вирішенню актуальної науково-технічної проблеми підвищення ефективності проектування об'єктів машинобудування за рахунок збільшення точності математичного моделювання та зменшення часу, необхідного для дослідження їх стану. Розроблено методи, які можна застосувати для побудови дискретних моделей об'єктів з використанням елементів довільної форми, методи згладжування дискретних моделей форм об'єктів машинобудування. Розроблено шаблони проектування САПР на базі дискретних моделей форм об'єктів. Запропоновано можливі реалізації розроблених методів у паралельних комп'ютерних системах, а також проблемно-орієнтовану мову для моделювання та аналізу форм об'єктів, їх поведінки з використанням методу скінчення елементів.
Keywords: САПР; форма об'єкта; дискретна модель; проблемно-орієнтована мова; скінчений елемент; CAD; geometric shape; discrete model; adaptive discrete model; domain-specific language; finite element