Методи побудування детермінованих генераторів випадкових бітів з підвищеною швидкодією та криптографічною стійкістю - Шапочка, Н. В.; Балагура, Д. С. (ХНУРЭ, 2011)
Обґрунтовуються методи генерування псевдовипадкових бітів на основі використання властивостей ізоморфізмів простих полів та підполів Галуа, наводиться оцінка стійкості та результати тестування вихідних даних розглянутих генераторів.
Keywords: випадкові біти; детермінований генератор випадкових бітів; поле Галуа; підполе Галуа; криптоаналітичні атаки