Мінімізація людського фактору в промисловій автоматизації засобами інтелектуальних систем підтримки рішень - Рябовол, Д. А. (My University, 2025)
В роботі розглянуте актуальне питання інтелектуалізації систем оперативно-диспетчерського контролю промислових підприємств. Проведено аналіз існуючих SCADA-систем та технологій штучного інтелекту для промислових застосувань. Розроблено прототип системи інтелектуальної підтримки прийняття рішень на базі Node-RED та Python з інтеграцією великих мовних моделей. Система автоматично аналізує технологічні параметри, детектує аларми та надає операторам структуровані рекомендації на основі технічної документації.
Keywords: оперативно-диспетчерський контроль, штучний інтелект, SCADA, кібер- фізічні системи, Node-RED, RAG-система