Вимірювання якості діяльності бібліотек внз: зарубіжний досвід - Шемаєва, Г. В.; Шемаєва, А. В.; Shemaieva, H. V. (My University, 2017)
Узагальнюються підходи зарубіжних бібліотек до вимірювання якості бібліотечної діяльності. Розкривається сучасна система інструментарію оцінки бібліотек, що поєднує соціологічні, технологічні, економічні методи. Акцентується увага на онлайновому методі LibQual. Обобщаются подходы зарубежных библиотек к измерению качества библиотечной деятельности. Раскрывается современная система инструментария оценки библиотек, которая объединяет социологические, технологические, экономические методы. Акцентируется внимание на онлайновом методе LibQual. The approaches of foreign libraries to quality evaluation of library services are summarised. The modern system of library evaluation tools which combines sociological, technological, and economic methods is revealed. Online method LibQual is focused on.
Измерение качества деятельности библиотек вузов: зарубежный опыт
Quality evaluation in university libraries services: foreign experience
Keywords: бібліотеки ВНЗ; методи оцінки; критерії; зарубіжний досвід; university libraries; evaluation methods; indicators; foreign experience