Оцінювання стану моделі сталого потокорозподілу в інженерних мережах - Момот, В. М. (My University, 2025)
Для розв’язання задачі оцінювання стану моделі сталого потокорозподілу в інженерних мережах використовувався узагальнений метод Ньютона багато вимірної безумовної мінімізації функції з приведенням матриці Гессе до діагонального вигляду. Розроблено алгоритм, що реалізує даний метод. Здійснена програмна реалізація розробленого алгоритму. Наведено результати обчислювального експерименту. Розв’язання задачі оцінювання стану моделі сталого потокорозподілу до зволяє отримувати повний потокорозподіл інженерних мереж з урахуванням наявності випадкових помилок вимірювання режимних параметрів. Впровадження її на реальних об’єктах дозволяє підвищити точність розв’язання режимних задач.
Keywords: граф мережі; інженерна мережа; сталий потокорозподіл