Апарати дистанційної променевої терапії - Старенький, В. П.; Авер'янова, Л. О. (Планета-Прінт, 2015)
В посібнику розглянуті фізико-технічні та радіобіологічні аспекти променевої терапії злоякісних новоутворень. Наводиться опис структури та принципу дії основних типів сучасного радіотерапевтичного обладнання, які нині застосовуються в онкологічних центрах України. Розглянуті загальні принципи радіаційної безпеки у дистанційній променевій терапії. Містить відомості про структуру та принцип дії рентгентерапевтичного , гамма-терапевтичного обладнання та радіотерапевтичних комплексів, які базуються на медичних лінійних прискорювачах електронів. Посібник призначений для навчання студентів спеціальності «Біомедична інженерія» та споріднених медико-технічних спеціальностей, а також для підвищення кваліфікації медичного та технічного персоналу радіотерапевтичних центрів України.
Keywords: лінійний прискорювач електронів; кібер-ніж; гамма-ніж; томотерапія; радіобіологія; променева терапія