Порівняльний аналіз алгоритмів оптимізації маршрутів для розробки системи планування подорожей - Клочко, Є. С. (My University, 2025)
Об'єктом досліджень є процес планування та оптимізації маршрутів подорожей у транспортних мережах. Предметом дослідження є алгоритми оптимізації маршрутів та методи оцінювання їх ефективності при вирішенні задачі планування подорожей. Основною задачею дослідження є визначення найбільш ефективних алгоритмів оптимізації для формування оптимальних маршрутів за різними критеріями, такими як мінімізація часу, вартості, кількості пересадок або комбінованих показників. У рамках роботи передбачається аналіз класичних детермінованих методів, евристичних алгоритмів та підходів багатокритеріальної оптимізації для оцінювання їх придатності до застосування в реальних сценаріях планування подорожей. Метою є проведення комплексного порівняльного аналізу алгоритмів оптимізації маршрутів та розробка експериментального прототипу інформаційної системи планування подорожей, здатної формувати оптимальні маршрути на основі вибраних алгоритмів і результатів їхнього порівняння.
Keywords: маршрут подорожі; планування маршрутів подорожей; оптимізація маршрутів подорожей