Метод опису інженерних задач за допомогою універсальної мови програмування мікроконтролерів - Малий, О. Ю.; Фарафонов, О. Ю.; Дем’яненко, О. А. (ХНУРЭ, 2011)
Пропонується метод, що дозволяє проводити опис інженерної задачі у вигляді програми на УМП для подальшої трансляції з метою автоматизованої генерації тексту програми обраного мікроконтролера. Метод дозволяє не прив’язуватися до окремих фірм виробників периферійних пристроїв та мікроконтролерів, що в свою чергу дозволяє в підсумку отримати оптимальне схемотехнічне рішення інженерної задачі з мінімальними витратами для виробника.
Keywords: автоматизована генерація тексту програми; периферійні пристрої; мікроконтролер; конструювання та технології виробництва радіоапаратури