Дослідження ефективності Usability-тестування при розширенні функціональних можливостей страхових веб-сайтів - Глюза, М. П. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є підвищення ефективності страхових веб-сайтів за допомогою розробки методики Usability-тестування, яка базується на існуючих методах оцінки інтерфейсу та враховує особливості проведення тестування. В роботі проаналізовано існуючі методи оцінки інтерфейсу, виявлено особливості ринку страхових веб-послуг, сформульовано особливості проведення Usability-тестування, здійснено аналіз роботи компанії eVorsorge, проведено експериментальне дослідження для виявлення важливості Usability-тестування при створенні інтерфейсу функціональних можливостей страхових веб-сайтів, розроблено нову методику Usability-тестування, а також перевірено її працездатність на практиці. Результатом роботи є розроблена методика для проведення комплексного Usability-тестування на основі кількісного та якісного аналізу з урахуванням умов проведення тестування.
Keywords: usability-тестування; user experience; страхові сайти; модероване тестування; немодероване тестування