Розробка мобільного застосунку для вивчення слів на основі генеративного штучного інтелекту - Грищенко, Т. Б. (My University, 2025)
Метою роботи є розробка мобільного застосунку для вивчення слів, який генерує словникові набори, дозволяє практикувати слова у контексті та адаптує навчання до рівня користувача за допомогою OpenAI API. У дослідженні застосовано методи порівняльного аналізу існуючих рішень, функціонального моделювання системи, генерації навчального контенту з використанням великої мовної моделі та прототипування інтерфейсів користувача. У результаті виконаної роботи створено мобільний застосунок із функціями генерації словникових наборів, практичного режиму з перевіркою речень, ведення прогресу користувача та адаптації контенту за допомогою ШІ, що дозволяє підвищити ефективність лексичного навчання. Результати роботи можуть бути використані в індивідуальному мовному навчанні, у супровід шкільних або онлайн-курсів, а також у проектах, пов’язаних із цифровою освітою. Застосунок має перспективу впровадження в EdTech-індустрії, мовних школах і мобільних платформах самоосвіти.
Keywords: генерація словникових наборів; словниковий запас; персоналізоване навчання; прогрес навчання