Будинок «Слово» - Юрова, М. В. (ХНУРЕ, 2024)
Автор розкриває історію будинку «Слово» в Харкові як першої столиці України. Житловий комплекс став місцем проживання й творчості для багатьох провідних українських письменників, поетів, художників і діячів культури 20 30-х років XX століття. У доповіді особлива увага приділяється життю та творчості письменників, а також їх вплив на розвиток української літератури.
Keywords: будинок «Слово»; культурне життя; українізація; хвиля репресій; сталінський терор