Окремі питання правового регулювання корпоративних інвестицій - Бойчук, Н. Р. (Право, 2018)
У даній статті визначено коло суб’єктів корпоративної форми інвестування. Автором проаналізовано ряд особливостей, обмежень та заборон щодо участі в корпоративному інвестуванні в контексті засобів державного регулювання господарської діяльності та забезпечення публічного інтересу. Висвітлено проблеми правового регулювання участі держави й іноземного елементу в корпоративному інвестуванні, наголошено на необхідності внесення змін та доповнень до Цивільного кодексу та закону України «Про господарські товариства». // This article defines the range of subjects of corporate investment. The author analyzes a number of features, restrictions and prohibitions on participation in corporate investment in the context of means of state regulation of economic activity and ensuring the public interest. The problems of legal regulation of the participation of the state and foreign elements in corporate investment are highlighted, the need to make changes and additions to the Civil Code and the Law of Ukraine "On Business Associations" is emphasized.
Keywords: корпоративна форма інвестування; суб’єкти корпоративного інвестування; публічний інтерес; засоби державного регулювання господарської діяльності; corporate form of investment; subjects of corporate investment; public interest; means of state regulation of economic activity