Сучасна структура спортивної підготовки в хортингу - Литвиненко, А. М. (Паливода А.В., 2019)
У статті на основі аналізу спеціальної методичної літератури та даних власних багаторічних досліджень показана система підготовки спортсменів у національному виді спорту хортингу. Підготовка хортингістів викладена, як закономірний, спеціально організований процес використання знань, засобів, методів і умов, що дозволяє направлено впливати на розвиток спортсмена і забезпечувати необхідну ступінь його готовності до спортивних досягнень. Комплексність тренувального впливу на хортингістів зумовлена гармонічним поєднанням ключових сторін спортивної підготовки: технічної, тактичної, психологічної та фізичної. Автором розглянуті сучасні підходи до періодизації спортивного тренування. На основі власних досліджень тренувального процесу та змагальної діяльності зроблено висновки про ефективність варіативного підходу до комбінування методів і засобів спортивної підготовки.
Keywords: хортинг; тренувальні цикли; спеціальні вправи; змагальна тактика; тренувальні навантаження