Метод реалізації елементів інтелектуальних енергетичних систем - Любацький, А. В. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження технологій і технічних засобів побудови інтелектуальних енергетичних систем Smart Grid і визначення можливостей для імплементації у них елементів інформаційної технології паралельного логічного керування на базі керуючих автоматів паралельної дії з можливістю реалізацій функцій нечіткого логічного висновку. У ході виконання кваліфікаційної роботи виконано аналіз існуючих і перспективних сучасних технологій побудови енергетичних систем та наведено загальну характеристику пошкоджень електричних мереж і методів їх пошуку. Розглянуто архітектуру і принцип дії класичних керуючих автоматів паралельної дії та виконано синтез структури автомату паралельної дії з нечіткою логікою, наведено способи розкриття невизначеності та особливості застосування різних типів функцій приналежності нечітких множин. Розглянуто HDL-модель класичного логічного керуючого автомату паралельної дії і розроблено HDL-модель автомату паралельної дії з нечіткою логікою.
Method for Implementing Elements of Smart Energy Systems
Keywords: Smart Grid; розумна енергетика; технологія паралельного логічного керування; логічні керуючі автомати; нечітка логіка; HDL-модель автомату