Моделювання автоматизованого комплексу безтарного сховища сировини сипучих матеріалів - Левченко, К. О. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – Технології зберігання та транспортування сировини автоматизованими системами. Предмет дослідження – Програмне забезпечення та людино-машинний інтерфейс для комплексу безтарного сховища сировини. Мета роботи – розробка комплексу для зв’язку двох виробничих ліній та зменшення використання складських приміщень, що призведе до економічного покращення установи. Підібрати гнучку та варіативну компонентну базу, яка може бути змінена на вимогу замовника. Розробити адаптивне програмне забезпечення та зрозумілий людино-машинний інтерфейс. У роботі розглянуто будову комплексу та його основні компоненти, що використовуються. Розглянуто основні цілі та задачі комплексу, економічні переваги. Розроблено програму для керування кожним окремим вузлом комплексу та його елементом та розроблену програму для автоматичної роботи комплексу. Створено людино-машинний інтерфейс для взаємодії з комплексом операторами. Розраховано надійність комплексу та вірогідність безвідмовної роботи комплексу. Отримані результати та висновки по роботі можно віднести до 12 цілі сталого розвитку пункту 12.4 «Зменшити обсяг утворення відходів і збільшити обсяг їх переробки та повторного використання на основі інноваційних технологій та виробництв», адже при подібному підході робота з сировиною стає зручнішою та якіснішою, що дозволяє більш якісно підійти до її зберігання та підготовки до використання, що в свою чергу дозволяє отримувати більш якісний вторинний продукт. Зберігання на малих складських площах дозволяє уникати утворені великих засмічених площ, що позитивно впливає на екологію.
Keywords: комплекс безтарного сховища; сировина; безтарне сховище сировини