Суть антикорупційного кадрового менеджменту компанії - Гладкий, В. В. (ВНЗ «Університет економіки та права «КРОК», 2022)
У науковій розвідці антикорупційний кадровий менеджмент розкривається в якості комплексної управлінської діяльності, спрямованої на створення та використання взаємоузгодженого набору заходів, що забезпечують організацію (створення та підтримання сприятливих умов існування антикорупційної екосистеми компанії): кадрових процедур позитивної антикорупційної спрямованості (зокрема, процедури щодо залучення та утримання добросовісних професійних кадрів; процедури мотивування до сумлінної праці та ін.); кадрових процедур негативної антикорупційної спрямованості (головним чином, процедури виявлення в структурі кадрів компанії працівників, залучених в корупційну діяльність або ж таких, що можуть долучитись до корупційних процесів; процедури притягнення працівників до юридичної відповідальності за корупційні діяння та ін.). Окрема увага приділяється встановленню основних особливих рис антикорупційного кадрового менеджменту, на основі яких конкретизується сутнісна характеристика відповідної управлінської діяльності антикорупційного характеру.
The essence of the company's anti-corruption personnel management
Суть антикоррупционного кадрового менеджмента компании
Keywords: антикорупційна безпека; антикорупційний менеджмент; корупція; обов’язки менеджера; організаційний менеджмент; права працівників