Метод кількісного експрес- аналізу поверхні металів - Варецький, Я. Ю. (ХНУРЭ, 2011)
Пропонується новий експрес-метод кількісного аналізу рельєфу поверхні металу, поданого у вигляді нерегулярної хмари точок. Кількісний аналіз поверхні взірця пропонується проводити у двох напрямах: двовимірний та тривимірний аналіз. Пропонується підхід до розрахунку стандартизованих параметрів поверхні, який враховує нерегулярність вхідних даних.
Keywords: аналіз рельєфу; тривимірна реконструкція; нерегулярна хмара точок