Реалізація принципу справедливості у відносинах із соціальної підтримки населення України - Корнєва, П. М. (Право, 2016)
У статті досліджено організаційно-правову форму соціального забезпечення – соціальну підтримку, та реалізацію принципу справедливості у відносинах з її надання. Описано основні принципи надання соціальних послуг та їх співвідношення із принципом справедливості. Розглянуто проблемні питання державних стандартів соціального обслуговування та дії принципу справедливості під час призначення і скасування пільг, компенсацій і гарантій. // The article investigates the organizational and legal form of social security - social support, and the implementation of the principle of justice in relations with its provision. The basic principles of providing social services and their ratio with the principle of justice are described. Problematic issues of state standards of social service and the action of the principle of justice during the appointment and cancellation of benefits, compensations and guarantees are considered.
Keywords: принцип справедливості; соціальна справедливість; соціальна підтримка; соціальні послуги; соціальні пільги; соціальні гарантії; principle of justice; social justice; social support; social services; social benefits; social guarantees