Оптимальне керування тепловими режимами мікроклімату в технологічно активних зонах виробничих споруд - Слесаренко, А. П.; Романченко, М. А.; Сорока, О. С. (ХНУРЭ, 2009)
На основі ефективних математичних моделей обчислення й прогнозування розподілу енергопотоків у багаторівневій електротеплоакумулювальній системі обігріву (БЕТСО)обґрунтовується методологія розробки автоматизованих електротеплоакумулювальних установок, що забезпечують дотримування стандартів теплового режиму мікроклімату виробничих споруд різного функціонального призначення. Пропонується структура системи автоматичного регулювання, у контур зворотного зв’язку якої входить блок моделювання БЕТСО. Формулюються вимоги до математичної моделі БЕТСО.
Keywords: розподіл енергопотоків; регулювання теплового режиму