Теоретичні питання дослідження інновацій - Клімова, Г. П. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Розкривається зміст основних теоретико-методолгіческіх підходів до аналізу сутності інновації. Виявляються відмінності в розумінні інновацій в контексті різних сфер життєдіяльності суспільства. Розглядається історія розвитку теорії інновацій. Аналізується сутність інноваційного суспільства і умови його становлення. Розглядаються особливості інноваційного типу соціального розвитку. // The content of the main theoretical and methodological approaches to the analysis of the essence of innovation is revealed. There are differences in the understanding of innovation in the context of different spheres of society. The history of development of the theory of innovations is considered. The essence of innovative society and conditions of its formation are analyzed. Features of innovative type of social development are considered.
Keywords: традиція; інноваційний розвиток; інноваційне суспільство; інноваційна політика; національна інноваційна система; tradition; innovative development; innovative society; innovation policy; national innovation system