Угоди про розподіл продукції: проблеми правового регулювання - Матюшко, О. А. (Право, 2018)
Стаття присвячена особливостям правового регулювання угод про розподіл продукції у сфері права користування корисними копалинами. Автором приділена увага концептуальним підходам до визначення поняття цього договору. Виокремлено та проаналізовано його основні ознаки. Наголошено на доцільності визнання даної договірної форми господарсько-правовим договором комплексного характеру з адміністративним та екологічним елементами. // The article is devoted to the peculiarities of the legal regulation of production sharing agreements in the field of the right to use minerals. The author pays attention to conceptual approaches to defining the concept of this agreement. Its main features are singled out and analyzed. Emphasis is placed on the expediency of recognizing this contractual form as an economic and legal agreement of a complex nature with administrative and environmental elements.
Keywords: угоди про розподіл продукції; інвестор; договірна форма; право надрокористування; оператор угоди; production sharing agreements; investor; contractual form; subsoil use right; agreement operator