Дослідження типів колаборативної фільтрації для побудови прогнозів у рекомендаційних системах - Газнозій, Д. Ю.; Голян, В. В. (ФОП Петров В.В., 2022)
Метою доповіді є аналіз та дослідження типів колаборативної фільтрації для побудови прогнозі у рекомендаційних системах з подальшим проектуванням та створенням власного варіанту рекомендаційної системи. В доповіді наводяться результати дослідження предметної області, обґрунтовано доцільність розробки системи, описані принципи її роботи, виявлено основні функції та переваги. Наведені у роботі дані показують та порівнюють переваги та недоліки різних типів колаборативної фільтрації при побудові рекомендаційної системи
Keywords: побудова прогнозів; колаборативна фільтрація