Проблеми шифрування даних в хмарних обчисленнях - Білова, Т. Г.; Ярута, В. О. (My University, 2015)
Проаналізовано основні загрози інформації в хмарних обчисленнях. Визначено підходи до організації безпеки в залежності від моделі обслуговування. Розглянуто проблеми та перспективи шифрування даних в хмарах, сформульовано основні принципи шифрування інформації в поєднанні с іншими методами захисту. Проведен анализ основных угроз информации в облачных вычислениях. Определены подходы к организации безопасности в зависимости от модели обслуживания. Рассмотрены проблемы и перспективы шифрования данных в облаках, сформулированы основные принципы шифрования информации в сочетании с другими методами защиты. The analysis of the main threats to the information in the cloud is carried out. Approaches to the organization of security, depending on the service model, are defined. The problems and prospects of encrypting data in the clouds are considered, the basic principles of encryption of information in combination with other methods of protection are formulated.
Keywords: хмарні технології; модель обслуговування; безпека даних; шифрування даних