Дослідження стійкості та якості автоматичного регулювання нелінійних об’єктів з урахуванням запізнення - Андрюхін, І. О.; Коротаєв, Д. О. (ХНУРЕ, 2025)
У статті розглянуто особливості аналізу стійкості та якості автоматичних систем керування нелінійними об’єктами з урахуванням запізнення. Проаналізовано вплив часових затримок на динамічні та частотні характеристики, наведено типові підходи до апроксимації запізнення та використання коригувальних пристроїв. Розглянуто практичні приклади в галузі радіоелектронного приладобудування з використанням методів частотного аналізу та критеріїв стійкості.
Keywords: нелінійний об’єкт керування; запізнення; система автоматичного регулювання; частотна характеристика; регулятор.