Структурно-семантичний синтаксис: складні речення з компонентом наслідку - Кринська, Н. В.; Дорошенко, С. І. (Харків: ФОП Панов А.М., 2019)
У монографії здійснено комплексний аналіз семантико-синтаксичної категорії наслідку в книжних стилях сучасної української мови в межах різних типів складного речення – складнопідрядного, складносурядного і безспо-лучникового. Визначено граматичні і семантичні засоби оформлення відно-шення причини і наслідку в структурах складного речення, обґрунтовано наявність у сучасній українській літературній мові новостворених підрядних наслідкових сполучників та слів і прийменниково-займенникових поєднань, які в межах складносурядних і безсполучникових речень функціонують як експлікатори наслідку.
монографія
Для науковців, викладачів, магістрів, студентів філологічних спеціальностей.
Keywords: семантико-синтаксична категорія наслідку; складнопідрядне речення; складносурядне речення; безсполучникове речення