Розробка автоматизованого дозувальника технологічних рідин - Мігаль, С. Д. (My University, 2024)
Мета роботи – підвищення точності дозування технологічних рідин шляхом розробки макету автоматизованого дозувальника. Об’єкт розробки – процес автоматизованого дозування технологічних рідин. Предмет розробки – автоматизована система дозування технологічних рідин. В даній кваліфікаційній роботі приведено аналіз методів дозування рідин, обладнання для їх дозування та сучасних насосів, що використовуються у дозувальних апаратах. В результаті проведеного аналізу було обрано ваговий метод дозування, а в якості обладнання обрано насос мембранного типу. Проведено аналіз існуючих елементів для контролю і виконання процесу дозування. В результаті цього аналізу, було проведено підбір компонентної бази та створено структурну схему макету. На основі створеної структурної схеми було розроблено макет автоматизованого дозувальника технологічних рідин. Розроблено алгоритм роботи програми та відповідне програмне забезпечення для виконання задач дозувальником. Проведено розрахунки роботи виконавчих механізмів дозувальника, що визначають характер їх роботи.
Keywords: дозувальник; макет автоматизованого дозувальника; дозування технологічних рідин