Зв’язок промислової автоматизації і контролюючих систем - Шило, Н. Ю. (ХНУРЕ, 2020)
Системи промислової автоматизації та управління (IACS) були в основному ізольовані від корпоративних систем за допомогою власних протоколів, що сприяло їх захист від кібератак за принципом «безпека через невідомість». Однак широке впровадження нових комунікаційних технологій, таких як Інтернет-протоколи та бездротові комунікації змінили дану ситуацію.
Keywords: кібератака; піраміда автоматизації; промислова автоматизація; контролюючі системи