Модифікований неалгебраїчний декодер - Цопа, О. І.; Битченко, О. М.; Ганшин, Д. Г. (ХНУРЕ, 2016)
Неалгебраїчний декодер коригувальних кодів містить перший пристрій розв'язки вхідних сигналів, перший вхід якого з'єднаний із входом декодера v(x), синдромний (n-k)-розрядний регістр зсуву зі зворотними зв'язками, вихід старшого розряду якого з'єднано з першим входом модифікатора синдрому, а з виходу молодшого розряду виділяється інформаційна посилка, яка через перший ключ подається на вихід декодера, виходи кожного тригера синдромного (n-k)- розрядного регістра зсуву зі зворотними зв'язками Sx з'єднані із входами логічного блока перевірки синдромів за заданими критеріями, буферний n-розрядний регістр зсуву, вихід якого з'єднаний з першим входом коректора помилок, другий вхід якого з'єднано з другим входом модифікатора синдрому, другий ключ, який встановлено між виходом (n-k)-го осередку буферного n-розрядного регістра зсуву і третім входом першого пристрою розв'язки вхідних сигналів. Крім цього, в нього додатково введені третій ключ, який одним кінцем з'єднаний з виходом логічного блока перевірки синдромів за заданими критеріями, а другим з другим входом коректора помилок та першим входом модифікатора синдрому, другий пристрій розв'язки вхідних сигналів, перший вхід якого з'єднано із входом декодера v(x) та першим входом першого пристрою розв'язки вхідних сигналів, другий вхід з виходом коректора помилок, а вихід із входом буферного n-розрядного регістра зсуву.
Keywords: неалгебраїчний декодер; коригувальний код; модифікатор