Мультихромосомна генетична модель показників якості інформаційно-вимірювальних систем - Скопа, О. О.; Волков, С. Л.; Грабовський, О. В. (ХНУРЭ, 2015)
На сучасному етапі розвитку інформаційно-вимірювальних систем існує необхідність розробки єдиної стратегії розв’язання задач оптимального проектування систем оцінки якості для них. При проектуванні є доцільним застосування глобальних процедур оптимізації на початкових етапах пошуку. Такі ж процедури були б доцільними при уточненнях отриманого глобального рішення локальними алгоритмами, які швидко сходяться та діють в околиці оптимальної точки. Один з методів вирішення проблеми приводиться у статті. Він дозволяє з достатньою надійністю та точністю визначити значення глобального екстремуму, а також суттєво знизити обчислювальні витрати на пошук. При цьому етапи глобального пошуку можуть виконуватися з невисокою точністю, а етапи локального уточнення проводяться в області тяжіння глобального екстремуму, що вимагає значно меншого числа обчислень
Keywords: хромосома; хромосома; хромосома