Правове забезпечення міжнародних змішаних перевезень в умовах воєнного стану - Постнова, Н. І. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2024)
Робота присвячена дослідженню правового регулювання міжнародних змішаних (мультимодальних) перевезень вантажів, пасажирів і багажу в особливий період. Запропоновано напрямки покращення правового регулювання міжнародних змішаних перевезень, зокрема щодо необхідності прийняття форми єдиного перевізного документа та технічних вимог до організації та функціонування мультимодальних терміналів, спрощення митних процедур і документального оформлення для мультимодальних перевезень. The work is devoted to the study of legal regulation of international mixed (multimodal) transportation of goods, passengers and baggage during a special period. The author suggests ways to improve the legal regulation of international multimodal transportation, in particular, the need to adopt a single transportation document and technical requirements for the organization and operation of multimodal terminals, simplification of customs procedures and documentation for multimodal transportation.
Keywords: міжнародне приватне право; міжнародні змішані перевезення; мультимодальні перевезення; транспортна політика; перевезення вантажів; private international law; international mixed transportations; multimodal transportations; transportation policy; transportations of cargoes