Моделі державного управління національною інноваційною системою: світовий досвід і українська практика - Георгієвський, Ю. В. (Baltic International Academy, 2019)
Метою статті є вивчення правових засобів зниження ризиків у підприємництві та основних правил прикладного управління ризиками. Проаналізовано точки зору науковців стосовно способів зниження ризиків, поняття «мінімізації ризиків», «розподіл ризиків». У статті виокремлено чотири підходи науковців до переліку правових засобів зниження ризиків у підприємництві. Визначені основні (базові) правила прикладного управління ризиками у підприємництві. // The purpose of the article is to study the legal means of reducing business risks and the main rules of applied risk management. The points of view of scientists concerning ways of reducing risks, the concept of «minimization of risks», «distribution of risks» are analyzed. In this article are considered four points of view of the researchers due the list of legal means of risk reduction in entrepreneurship. The basic rules of applied risk management in entrepreneurship are defined.
Keywords: зниження ризиків; мінімізація ризиків; ризик; управління ризиками; risk reduction; minimization of risks; risk; risk management