Спеціалізований обчислювач для реалізації фрактально-векторного способу аналізу зображень - Іорін, І. Р. (My University, 2019)
Метою атестаційної роботи є дослідження спеціалізованого апаратно-програмного комплексу, який орієнтований на виконання задачі визначення поля фрактальної розмірності для зображень з елементами самоподібності з метою їх подальшої класифікації на основі одержуваних матриць фрактальних розмірностей фрагментів зображень. У ході виконання атестаційної роботи було спроектовано та реалізовано алгоритм секторального аналізу зображень з елементами самоподібності методом розрахунку фрактальної розмірності для секторів оцифрованої енергограми. Обробка та класифікація результатів фрактального аналізу зображень виконується з використанням нейронних мереж. Для оптимізації та прискорення процесу обробки аналізу нами використані апаратні засоби відеокарт.
Keywords: обробка зображень; енергограма; фрактал; фрактальний аналіз; нейронні мережі; грв-грама