Методи кольорового сортування за допомогою контурного виділення звичайною оптичною камерою у видимому спектрі сировини на конвеєрних виробництвах - Левченко, К. О. (ХНУРЕ, 2025)
у роботі розглянуто метод сортування сировини за кольоровою ознакою шляхом виділення контуру методами комп’ютерного зору з бібліотеки CV2. Розглянути основний алгоритм дій та етапи виділення контуру, а також основні проблеми отримання якісного зображення та методі фільтрації кінцевого зображення для ефективної роботи з ним. Розглянуто компонентну базу та основні вимоги до неї.
Keywords: технічний зір; кольорове сортування; CV2; автоматичне сортування