Використання технологій 3d друку для натурного моделювання верхніх дихальних шляхів - Аврунін, О. Г.; Носова, Я. В.; Тимкович, М. Ю.; Московська, Г. М. (ВНТУ, 2019)
Роботу спрямовано на вивчення пристінкових течій повітря в нормі і при типових патологіях на просторових моделях верхніх дихальних шляхів, що отримуються за допомогою технологій 3D-прототипування за даними томографічних досліджень конкретних пацієнтів. Це дозволяє розкрити можливі механізми впливу повітряного потоку на слизову оболонку носової порожнини і підвищити достовірність функціональної діагностики порушень носового дихання та збільшити ефективність проведення комп'ютерного планування ринохірургічних втручань.
Keywords: швидке прототипування; 3D друк; верхні дихальні шляхи; комп’ютерне планування