Натурне моделювання переміщення рідинного вмісту придаткової пазухи носу за методом Проетца - Соколов, А. А.; Аврунін, О. Г. (Держ. біотехнологічний ун-т, 2022)
Найбільш ефективне дренування досягалося за умови вертикального розташування моделей порожнини носа і пазухи, де модель пазухи знаходилася зверху і гравітація допомагала виходу вмісту. Найбільш ефективне використання методу переміщення за Проетцем в лікуванні синуситів буде забезпечуватися в тому випадку, якщо синус, уражений патологічним процесом, буде розташований над порожниною носа, в якій циркулює промивна рідина.
Keywords: дренування; порожниною носа