Математична модель оцінки конкурентної позиції підприємства на ринку - Матвєєва, Д. А. (My University, 2025)
Мета дослідження – теоретичне обґрунтування та розробка математичної моделі оцінки конкурентної позиції підприємства на ринку Розкрито сутність і значення конкурентної позиції підприємства в сучасних умовах господарювання. Проаналізовано підходи та методи оцінювання конкурентоспроможності підприємства. Розглянуто теоретичні засади застосування математичного моделювання в економічних дослідженнях. Здійснено техніко-економічний аналіз діяльності ТОВ «Віра-Кран-Сервіс». Проаналізовано фінансовий стан підприємства. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку підприємств-виробників в Україні. Розроблено математичну модель оцінки конкурентної позиції підприємства. Сформовано систему показників для оцінювання конкурентної позиції ТОВ «Віра-Кран-Сервіс». Наведено практичне застосування моделі на прикладі ТОВ «Віра-Кран-Сервіс». Розроблено структурно-логічну схему отриманих результатів дослідження.
Keywords: розробка математичної моделі; оцінка конкурентної позиції підприємства на ринку; конкурентна позиція підприємства; програмна реалізація