Програмна система організації вантажних перевезень та врегулювання відносин між замовником та перевізником з використанням технології блокчейн, смарт- контрактів та електронного цифрового підпису - Кравченко, Є. Р. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – програмна система організації вантажних перевезень та врегулювання взаємовідносин між замовником і перевізником. Мета розробки – підвищити прозорість, безпеку та ефективність взаємодії учасників логістичного процесу, створити систему для організації перевезень вантажів, яка спрощує пошук замовників для перевізників і навпаки, забезпечує прозорість та надійність угод і автоматизує ключові аспекти співпраці між сторонами у сфері вантажних перевезень шляхом впровадження технології блокчейн, смарт-контрактів та електронного цифрового підпису. Метод рішення – середовища розробки Microsoft Visual Studio 2022, Android Studio, платформи .NET Core та Ethereum, мови програмування C#, Kotlin та Solidity, фреймворк ASP.NET Core та СУБД MS SQL. У результаті розробки створено клієнт-серверний застосунок, що забезпечує зручну взаємодію між учасниками вантажних перевезень, підтримує автоматизовану фіксацію угод із використанням блокчейну та смарт-контрактів і підписання договорів із використанням електронного цифрового підпису.
Keywords: учасник логістичного процесу; електронний цифровий підпис; вантажні перевезення; перевізник; смарт- контракт