Розробка та дослідження порівняння полігональних суперпіксельних сегментацій зображень - Фоменко Н. О. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження є процес розроблення застосунку для полігональних суперпіксельних сегментацій зображення. Метою дослідження є порівняння полігональних суперпіксельних сегментацій зображень. В експеременті використані алгоритми : кластерного типу SLIC, SLICО (Simple linear iterative clustering), топологічний Watershed, щільний QS, графовий FH (Felzenszwalb and Huttenlocher), заснований на однорідності сегментів і меж SEEDS (Superpixels Extracted via Energy- (Linear Spectral Clustering Superpixel). Проведено дослідження класичних методів розпізнавання та класифікації образів. Результати роботи здійснена програмна реалізація різних методів , як окремих компонентів.
Keywords: сегментація; суперпікселі; порівняння сегментацій; SLIC; реалізація та експеремент