Окремі господарсько-правові засоби підтримки туризму в ЄС - Ткач, І. С. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2014)
У статті досліджено та повністю висвітлено актуальні проблемні питання щодо господарсько-правових засобів підтримки та регулювання правовідносин у сфері розвитку туризму. Розглянуто вітчизняне та зарубіжне законодавство про підтримку туристичної галузі. Виявлено суттєві недоліки національного правового регулювання у цій сфері. Зокрема, встановлено проблему в залученні місцевих інтересів громад, а саме через місцеві ініціативні групи, які сприятимуть розвитку малого та середнього підприємництва в даній сфері. // The article investigates and fully highlight the actual issues of economic and legal means of supporting and regulating legal relations in the field of tourism development. Domestic and foreign legislation on supporting the tourism industry is considered. The essential disadvantages of national legal regulation in this area are revealed. In particular, a problem is established in attracting local interests of communities, namely, through local initiative groups that will contribute to the development of small and medium-sized entrepreneurship in this area.
Keywords: туризм; фонди підтримки; малі підприємства; місцеві ініціативи; tourism; support funds; small enterprises; local initiatives